De perfecte snack voor op een feestje! In een handomdraai zet je deze heerlijke chicken wings op tafel.

Voor dit recept gebruiken we een spit mand / basket om de chicken wings in te garen. Vul je kolenmand met 1/3e van de kolen die je normaal gebruikt en maak er een dam van schuin omhoog tegen de rand. Op deze manier voorkom je dat er rookvorming ontstaat wanneer er wat vet uit je spit mand druipt.

De kippenvleugels

De kippenvleugels kun je eenvoudig halveren door ze in te snijden tussen het ‘drummetje’ en de vleugel. Vervolgens breng je de vleugels royaal op smaak met Feather Duster rub van Angus & Oink. Daarna leg je de chicken wings in het spit mandje en wachten we 20 minuten af. Easy peasy!

Glaze & smullen maar!

Meng 5 eetlepels honing met 5 eetlepels Double Trouble Carolina BBQ-Saus en doe er wat Feather Duster rub bij.  Het zoete van de honing gemengd met de licht pittige en mosterd-achtige BBQ-saus zorgt voor een heerlijke smaak! Hiermee ga je de chickenwings na 20 minuten aflakken. De wings zijn klaar als ze een kerntemperatuur van 72 graden hebben bereikt.

Eet smakelijk!

Thomas legt je in deze video uit je deze makkelijke chicken wings maakt!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • Angus & Oink – Feather Duster

    Angus & Oink – Feather Duster

    • Voor de gevleugelde vrienden
    • Online op voorraad
  • Basket grillmand The Spit on Fire

    Basket grillmand The Spit on Fire

    • Voor een groentegerecht of heerlijke chickenwings
    • Online op voorraad
  • BXC Double trouble carolina bbq saus

    BXC Double trouble carolina bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • scharrel-kippen-vleugels-chefskip

    Scharrel kippenvleugels

    • Ca. 500 gram
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Kippenvleugels, 1 kg

  • Feather Duster rub

  • Double Trouble Carolina, 5 el

  • Honing, 5 el

  • Bieslook (handje)

  • Benodigdheden

  • Spit mand

  • Veelgestelde vragen

    Om de Chicken Wings van het Spit te bereiden volgens het recept, begin met het kruiden van de kippenvleugels met de rub. Dan wikkel je ze in met spek. Vervolgens rijg je ze aan de rotisserie spiesen. Daarna steek je de BBQ aan tot een temperatuur van ongeveer 180-200 graden. Hierna plaats je het spit in de BBQ en sluit het deksel. Bak ze goudbruin en krokant.

    De ingrediënten die je nodig hebt voor het Chicken Wings van het Spit recept zijn: 1,5 kilo kippenvleugels, 300g ontbijtspek, 100g je favoriete BBQ rub, rotisserie spiesen en een touwtje.

    Voor de bereiding van de Chicken Wings van het Spit moet de BBQ aangestoken worden tot een temperatuur van ongeveer 180-200 graden.

    Het recept is specifiek ontworpen voor kippenvleugels. Het gebruik van andere soorten vlees is niet aanbevolen aangezien de kooktijd en smaak kunnen variëren.

    Als de Chicken Wings van het Spit niet gaar zijn na de aangegeven kooktijd, kun je ze langer op de BBQ laten. Houdt ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden. Elke BBQ is anders en de kooktijd kan variëren.

    Geschreven door:

    Bekijk team BBQ