Bij een goed BBQ-gerecht hoort natuurlijk ook iets lekker 'on-the-side' bij. In dit recept van onze chef Filip maken we heerlijke gepofte aardappelsalade! In de wedstrijdstijl spareribs video legt Filip je uit hoe dit recept maakt!

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 160 graden met een volledig indirecte opstelling.

Terwijl de BBQ opwarmt, heb je mooi de tijd om de overige ingrediënten voor te bereiden. Begin met het wassen en schrobben van de aardappelen. Pak deze vervolgens in BBQ- en grillfolie met een flinke scheut olijfolie.

Aardappelen poffen

Als de BBQ op temperatuur is, plaats je de aardappelen op het roestvrijstalen rooster en laat je ze ongeveer een uur poffen tot ze volledig gaar zijn.

Snijd ondertussen de bleekselderij in fijne blokjes, hak de hardgekookte eieren fijn, snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de bieslook in dunne ringen.

Zodra de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de BBQ en laat je ze iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in grove blokken en meng ze, terwijl ze nog half warm zijn, met de mosterd, azijn en mayonaise. Dit doe je warm zodat deze ingrediënten goed kunnen intrekken en nog meer smaak geven aan de aardappelen.

Meng vervolgens de overige ingrediënten erdoor. Breng de salade goed op smaak en eet deze bij voorkeur lauwwarm.

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappelen, 6 stuks

  • Vlaamse mayonaise, 200 gram

  • Scherpe gladde mosterd (Tierenteyn), 1 eetlepel

  • Bleekselderij, 1 stengel

  • Hardgekookte eieren, 4 stuks

  • Rode ui, 1 stuk

  • Bieslook, 10 stengels

  • Witte wijn azijn, 1 dl

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Olijfolie, naar smaak

  • Benodigdheden

  • BBQ & Grill aluminiumfolie

  • RVS tang

  • Hitteschild

  • Multi-level systeem

  • RVS rooster

  • Snijplank

  • Koksmes

  • schilmes

  • Geschreven door:

    Bekijk team BBQ