Uit de Zee Masterclass

Masterclasses
1 2 3 4 5
Expert

125,00

p.p.
Nunspeet
Nederland

8 data beschikbaar

Wat gaan we doen?

Die eerste geur van een verse oester die je opent, dat zuchtje zeelucht dat vrijkomt… en dan het geluid van een hele zeebaars die ligt te sissen op de BBQ. Of een kreeft waarvan je precies ziet dat ‘ie goed zit: stevig vlees, vol smaak. In de masterclass “Uit de Zee” duiken we samen het diepe in. Geen zalmpje op een plankje, maar écht aan de slag met de mooiste producten uit de zee. Denk aan technieken die je thuis ook kunt doen, tips van onze chefs en gerechten waarmee je vrienden gegarandeerd onder de indruk zijn.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze uitgebreide masterclass duiken we diep in de bereidingstechnieken die je nodig hebt om vis en zeevruchten perfect te bereiden op de BBQ. Denk aan:

  • Hoe maak je vis schoon? Diverse vissen bij deze workshop dienen nog volledig schoongemaakt te worden, hier nemen we je in mee zodat je thuis hier ook lekker mee aan de slag kunt.
  • Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Roken, grillen, low&slow, stomen en bakken.
  • Vier verschillende gerechten met schaal-&schelpdieren en vis. We zijn op zoek gegaan naar producten die niet op elke menukaart staan, maar wél waanzinnig lekker zijn!
  • Waar je op moet letten bij het kopen van vis en schaal- & schelpdieren. Hoe herken je een vers product?
  • Hoe werk je zelf met de seizoenen mee?

Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag in Yerseke. Verser kun je het niet vinden, én dat proef je! Je krijgt niet alleen de technieken mee, maar ook tips over het herkennen van écht verse producten en het combineren met sauzen, rubs en garnituren die jouw gerecht nog beter te maken.

Over deze workshop

Ben je al bekend met de BBQ en wil je meer leren over het bereiden van vis en zeevruchten? Dan is dit dé workshop voor jou.

Zelf doen staat in onze workshops centraal.  Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken van de kamado. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar.  Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. We hebben 2 workshopruimtes welke gevuld zijn met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte gemaakt op de sfeervolle binnenplaats. Een grote overkapping met afzuiging zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Badhuisstraat 18, Roosendaal. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Maak er een weekend van!

Na de workshop in 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? Boek een kamer bij hotel Tongerlo! We hebben een samenwerking opgezet waarbij je 20% korting krijgt op de overnachting. Dit fijne hotel ligt 8 minuten lopen vanaf BBQ Experience Center, midden in het centrum van Roosendaal. Ben je slecht ter been of heb je gewoon geen zin om te lopen is er een optionele shuttle service voor € 5 beschikbaar. Boek je kamer via de website van Hotel Tongerlo en vermeld “BBQEXPERIENCE” bij je reservering om de korting te krijgen.

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Uit de Zee Masterclass Proef de sfeer

Hele leuke workshop gevolgd. Begeleiding was perfect, en de resultaten waren lekker. Ik ga die dingen zeker ook eens zelf klaar maken.

Mark Workshopdeelnemer Uit de Zee Masterclass

Super uitleg over de producten, de processen en het gebruik van de bbq. Daarnaast werden vragen altijd enthousiast en volledig beantwoord. Deze club werkt met zeer hoge kwaliteitsproducten en dat is te merken ook!

Yorick Workshopdeelnemer Uit de Zee Masterclass

Workshop Uit de Zee Masterclass Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Oskar_team_bbq

Oskar Middelveen

Chef BBQ Experience Center

Oskar is klassiek Frans geschoold en staat al sinds zijn 15e in de keuken. Zijn reizen door Australië, Azië en Amerika hebben zijn kookstijl verrijkt, met focus op BBQ en low & slow bereidingen. Zijn favoriete gerecht om na te maken? Het broodje pastrami van Katz Deli in New York.

Carlo

Carlo Cardozo

Chef BBQ Experience Center

Met 15 jaar horeca-ervaring, waaronder als chef-kok op de Keizersgracht, deelt hij met enthousiasme zijn passie voor koken. Wanneer je dan ook een workshop bij ons volgt, is de kans groot dat je Carlo tegenkomt. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de natuur of speelt een potje padel. En voor een goede rendang? Daar mag je hem altijd wakker voor maken!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke workshop locatie

De Workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal! In de workshopruimte kunnen we dus ook in winter lekker doorgaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.