Wat gaan we doen?
We hebben inmiddels zoveel recepten en workshops ontwikkeld, tijd voor de persoonlijke favorieten van Thomas, een van onze workshop chefs!
De BBQ (voornamelijk kamado) het beste tot zijn recht laten komen, daar gaat het in deze workshop om. De beste bereidingstechnieken, de beste ingrediënten samen met de beste smaakmakers. Dit maakt wat ons betreft het beste menu!
Een fantastisch 4 gangen culinair menu waarin bereidingstechnieken zitten zoals roken, slowcooken, bakken, grillen en stoven. We werken met enkel de beste ingrediënten:
Gegrilde Coquille
Met gebakken bloedworst, crème van gegrilde bloemkool en een krokant van notenbrood
***
Parelhoenfilet
Met gepofte koolraap puree, gebakken paddenstoelen, crunch van boerenkool en hazelnoot en een saus van Cepes
***
Duo van Iberico
Gestoofde wangen met amandelrumble en Iberico presa met gekarameliseerde witlof en Pommes Dauphinoise
***
Carré van gegrilde peer
Met walnoten, pistache, five spice en een koffiesaus
Let op: het menu heeft veel elementen van ons kerstmenu 2022, wanneer je deze workshop gevolgd hebt brengt de Chef’s Choice masterclass je waarschijnlijk niet veel nieuws – behalve veel gezelligheid 😊
Wat behandelen we?
- 4 culinaire gerechten die uiteraard zelf gaat bereiden. Een combinatie tussen vlees, vis, groenten en garnituren. Inclusief dessert.
- Verschillende bereidingstechnieken
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
- Hoe je met een zogenaamde mise en place geen stress hebt bij het thuis maken van dergelijke uitgebreide gerechten met veel handelingen.
Over deze masterclass
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis Witloft schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom starten we een toffe samenwerking met Witloft waarbij je nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt!
En niet zomaar één.. de schorten zijn gemaakt van 100% gerecycled katoen. Wellicht van jouw oude shirt?! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.