Geroosterde venkelzaadjes worden veel als garnituur gebruikt. Voor het inmaken van augurken, uitjes, komkommer en haring is venkel favoriet. Wist je dat ze veel worden gebruikt in pizza bereidingen en de bekende pepperoniworst?
Venkelzaad kan je gebruiken in
- Stoofschotels;
- Kip;
- Sauzen;
- Marinades;
- Dressings;
- Salades;
- Pizza;
- Omelet.
Venkelzaad vervangen met bijvoorbeeld anijszaad
Qua smaak lijken venkelzaadjes en anijszaad enigszins op elkaar. De dropachtige zaadjes komen wel van verschillende planten en worden vaak voor andere bereidingen gebruikt. Anijszaad kun je gebruiken als alternatief voor venkelzaad, maar het is in hartige bereidingen lekkerder om verse venkel te gebruiken.
Voedingswaarde
Energie:
1350 kj / 327 kcal
Vet:
14,9 gram
Verzadigd vet:
0,5 gram
Koolhydraten:
12,5 gram
Suikers:
0,0 gram
Eiwitten:
15,8 gram
Zout:
0,2 gram
Artikelnummer: 8720153475167