De Cheeseburger, perfect gegrild rundvlees, smeltende kaas en verse toppings. Klinkt als muziek in de oren, toch? Pam laat in deze video zien hoe je de lekkerste cheeseburger maakt.
Voorbereiden rundernek
Begin met het snijden van de rundernek in kleinere stukken en vermaal tot gehakt met een gehaktmolen. Belangrijk om de 5mm plaat op de gehaktmolen te gebruiken, zo krijg je nog een goede bite in je burger. Wanneer je fijner gaat malen kan het vlees wat papperig worden.
Op smaak brengen en vormen
Breng het gehaktmengsel op smaak met de beef or steak rub. Kneed het gehakt niet te hard door, zo behoud je de bite. Vorm met de Hamburgerpers Smokin’ Flavours de hamburgers en zet ze daarna opzij in de koelkast. Ook erg leuk om deze stap samen met de kids te doen!
Side Dish
Was en snij de tomaat & salade. De coeur de boeuf is een tomaat die een hele volle smaak geeft. Ook kan je kiezen voor de honingtomaat of de Italiaanse San Marzano Pomodoro tomaten een tip: bewaar ze enkele dagen buiten de koeling. Hierdoor worden ze zoeter en smaakvoller. Om de tomaat lekker op smaak te brengen kan je wat peper en zout naar smaak toevoegen. Snij nu de uiteindes van boontjes af, snij de ui in ringen. Breng daarna de boontjes en ui op smaak met olijfolie, chili zout van Zeeuwsche Zoute en peper.
Ben je een echte kaasliefhebber? Probeer dan als side dish de lekkere mac en cheese. Kook macaroni zoals aangegeven op verpakking, spoel nadien af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng vervolgens de macaroni met roomkaas, cheddarkaas en pastamix kaas, snuf beef or steak rub en voeg indien gewenst nog wat meer kruiden toe. Vergeet niet wat kaas over te houden voor over de ovenschotel. Giet het macaronimengsel in een vuurvaste schaal, werk af met een beetje geraspte kaas en bak in oven op 180gr +-15min of in BBQ op indirect vuur +-20min tot de korst mooi goudbruin ziet.
Cheeseburger van de BBQ
Verwarm je gietijzeren skillet op de bbq met een scheut olie, bak hierin de boontjes met het uitje samen met een snuf peper & zout, zet ze apart als deze gaar zijn.
Bak de hamburgers en grill de hamburgerbroodjes kort op de BBQ. Zonder boter en zonder olie. Voeg indien gewenst enkele rooksnippers van Smokin’ Flavours toe aan de kolen, bak de hamburgers tot een kerntemperatuur van +-55gr voor medium. Let op als je gemengd gehakt hebt, wil je natuurlijk dat die goed doorbakken is. De cheese van deze cheeseburger kan natuurlijk niet ontbreken! Leg een plakje kaas op de burger, zodat deze heel even kan smelten. Nu kan de hamburger worden gebouwd samen met het hamburgerbroodje, saus, verse sla, een schijf coeur de bouf tomaat, de hamburger, een schepje union en bacon erbij, boontjes on de side en last but not least de Mac & Cheese als side dish.
Tip! Deze producten kan je gebruiken bij dit recept
Burger flipper Smokin’ Flavours
Flippin' good
Online op voorraad
East Coast Bacon & Onion Topping Grate Goods
East coast style
Helaas, momenteel niet leverbaar
Grate Goods Mississippi Comeback Barbecue Saus
Online op voorraad
Grate Goods Premium Beef or Steak Rub
Online op voorraad
Hamburgerpers Smokin’ Flavours
Voor 2 verschillende maten burgers
Online op voorraad
Het Ultieme burgerboek
Burgers om je tanden in te zetten! 🍔
Online op voorraad
Pepermolen Zeeuwsche Zoute
Biologische zwarte peper
Online op voorraad
Smoked Arbequina olijfolie Valderrama
Extra rokerig
Online op voorraad
Smokin’ Flavours rooksnippers hickory 1700 ml
Lekker bij vlees, vis & gevogelte
Online op voorraad
Zoutmolen chilizout Zeeuwsche Zoute
Puur zout in combinatie met chili
Online op voorraad
Zoutmolen wakame zout Zeeuwsche zoute
Puur zout uit de Oosterschelde
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de cheeseburger met mac & cheese?
De belangrijkste ingrediënten voor de cheeseburger met mac & cheese zijn: hamburger broodjes, rundergehakt, mac & cheese, augurk, mosterd, tomaat ensla.
Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor het maken van de cheeseburger met mac & cheese?
Voor het bereiden van de cheeseburger met mac & cheese moet je ongeveer 30 minuten uittrekken.
Hoeveel gram rundergehakt heb ik nodig voor dit recept?
Voor de cheeseburger met mac & cheese heb je 600 gram rundergehakt nodig.
Moet ik de mac & cheese zelf maken voor de cheeseburger met mac & cheese?
Ja, het recept bevat instructies voor het zelf maken van de mac & cheese.
Welke temperatuur moet de BBQ hebben voor het bereiden van de cheeseburger met mac & cheese?
De BBQ moet een temperatuur van 175°C hebben voor het bereiden van de cheeseburger met mac & cheese.