In dit recept laten wij je zien hoe je in een mum van tijd een heerlijke nacho skillet kunt bereiden. Dit recept komt uit het boek "De Ultieme BBQ-Gerechten in 30 Minuten" en is niet alleen supersnel, maar ook ontzettend lekker

Steek de barbecue aan en maak een indirecte opstelling met het hitteschild en rvs-rooster. Verwarm de barbecue tot 200 °C. Strooi wat rookhoutsnippers op de kolen en plaats de skillet op het rooster om voor te verwarmen.

Leg een laagje tortillachips in de skillet en bestrooi dit met geraspte kaas, zwarte bonen, tomatenblokjes, bosuien, jalapeños (optioneel), olijven en koriander. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Sluit de deksel van de barbecue en verwarm de nacho’s 5 tot 7 minuten, tot de kaas gesmolten is en lichtbruin wordt.

Haal de skillet van de barbecue en garneer de nacho’s met zure room, guacamole, tomatensalsa, limoensap en wat peper en zout.

Tip van de chef: Experimenteer eens met verschillende soorten kaas, of voeg gebakken (kip)gehakt of extra groenten toe.

De ultieme BBQ-gerechten in 30 minuten

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan de Ultieme BBQ-gerechten in 30 minuten boek! Hot & fast, een bekende BBQ-term. Alhoewel het heerlijk is om uitgebreid te barbecueën, hebben we er niet altijd tijd voor en zin in. Chef-kok Zowie Tak laat je met dit ultieme barbecueboek zien dat het mogelijk is om snelle, eenvoudige gerechten te serveren.

Bestel nu

  • De-ultieme-bbqgerechten-in-30-minuten-

    De ultieme BBQ gerechten in 30 minuten

    • 85 recepten van beef bulgogi tot een shaslick
    • Online op voorraad

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • De-ultieme-bbqgerechten-in-30-minuten-

    De ultieme BBQ gerechten in 30 minuten

    • 85 recepten van beef bulgogi tot een shaslick
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Tortillachips, 200 gram

  • Geraspte cheddar, 200 gram

  • Zwarte bonen, 100 gram

  • Gehakte tomaten, 150 gram

  • Lente ui, 2 stengels

  • Jalapeno's, naar smaak

  • Zwarte olijven, 50 gram

  • Koriander, handje

  • Zure room, 50 gram

  • Guacamole, 100 gram

  • Tomatensalsa, 100 gram

  • Limoen, ½ stuk

  • Peper & zout

  • Benodigdheden

  • Skillet pan

  • RVS-rooster

  • Rooksnippers hickory

  • Veelgestelde vragen

    De bereidingstijd voor de Skillet Nachos is ongeveer 30 minuten.

    De ingrediënten voor de Skillet Nachos zijn 300 gram tortillachips, 200 gram geraspte cheddar, 1 rode ui, 2 jalapeños, 1 blikje mais, 1 blikje zwarte bonen, 2 tomaten, 1 limoen en 125 milliliter crème fraîche.

    Verwarm eerst de barbecue naar 200 graden. meng dan alle ingrediënten in een ruime schaal, behalve de tortillachips en de cheddar. Verdeel de helft van de tortillachips over de skillet, dan wat van de mix erover en weer tortilla chips en weer mix. Strooi de cheddar over de nacho’s en plaats de skillet op de barbecue. Na ongeveer 5 minuten is de cheddar gesmolten en zijn de Skillet Nachos klaar om te serveren.

    Dit recept voor Skillet Nachos is voldoende voor 4 personen.

    Voor het bereiden van de Skillet Nachos moet de barbecue naar 200 graden verwarmd worden.

    Geschreven door:

    Bekijk team BBQ