Doordat de warmte indirect is wordt het effect van een oven gecreëerd. Dit is een ideale bereidingsmethode voor alle ‘oven’-gerechten zoals een pizza op hoge temperatuur, het garen van delicate ingrediënten, bakken van een taart en een lasagne.
Met de conveggtor kan je perfect op een lage temperatuur garen omdat de steen de directe warmte van je houtskool als het ware voor een deel blokkeert. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld spareribs, sukade of pulled pork low & slow wilt bereiden op 110 graden. Heb je zin in een avondje pizza maar dan wel meteen de allerlekkerste pizza? Combineer de convEGGtor dan met de Flat Baking Stone en je serveert heel eenvoudig een Italiaans meesterwerk.
De convEGGtor kan erg heet worden en is dan met blote handen en/of handschoen eigenlijk niet uit je EGG te verwijderen. Bestel daarom direct de convEGGtor basket mee, een super handige tool waarmee je gemakkelijk de hete steen uit de EGG haalt zonder je handen te branden.
Artikelnummers:
665719401038 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - Medium
665719401045 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - Small
0665719114341 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - Mini
0665719116604 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - MiniMax
665719401021 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - Large
665719401052 : ConvEGGtor hitteschild Big Green Egg - XL