Gyoza zijn Japanse dumplings. Je vult de vellen met een kruidige vulling naar keuze, om ze vervolgens te bakken en te stomen. In dit recept is kipgehakt gebruikt, maar je kunt ook een vulling maken op basis van runder- en/of varkensgehakt. Of probeer eens een vulling van gamba- of vistartaar.
Voorbereiding
Breng de kamado, met het rvs-rooster, naar een temperatuur van 180 °C. Laat intussen de gyozavellen ontdooien. Snijd voor de vulling het steeltje van de chilipeper en verwijder het zaad. Snijd de helft van het vruchtvlees fijn voor de vulling en snijd de andere helft in dunne ringetjes voor de garnering. Snijd ook de helft van het lente-uitje fijn voor de vulling en snijd de andere helft in dunne ringetjes voor de garnering. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Schil de gemberwortel en rasp het vruchtvlees fijn. Snijd de shiitakes en de witte kool fijn. Kneed alle ingrediënten van de vulling met de all purpose rub goed door elkaar.
Gyoza vouwen
Leg een gyozavel op je werkblad en schep in het midden een kleine eetlepel van de vulling. Doop je vinger in water en bevochtig één kant van het vel. Vouw de droge kant over de vulling, druk de randen goed aan en vouw er plooitjes in. Herhaal met de rest van de gyozavellen en de vulling. Bestuif de gyoza met de bloem, hierdoor worden ze krokanter.
In de skilet
Verwarm de arachideolie in de skillet op het rooster. Zet de gyoza in de skillet (heb je geen skillet maar wel een plancha werkt dit ook perfect) en bak ze ca. 2 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Schenk tijdens het bakken 100 ml water in de skillet zodat ze gaar stomen; het water zal verdampen. Lak de gyoza met de Bumbu Bali saus en gaar ze nog ca. 2 minuten langer. Let wel op dat ze niet droog bakken. Haal de gyoza uit de skillet en garneer met de chilipeper en de lente-ui.
Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek
Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
LetzQ All Purpose Rub 350 gram pot
Goed bij alles
Online op voorraad
Saus.Guru BBQ Saus Bumbu Bali Hot
The Asian Connection
Online op voorraad
Siliconen kwasten Smokin’ Flavours
Brush it like a pro
Online op voorraad
Dit recept maakt onderdeel uit van een livestream
We vervolgen met de skillet. Een onmisbaar accessoire als je het ons vraagt. Een skillet is een ondiepe, gietijzeren pan die je voor eindeloos veel doeleinden kunt gebruiken. En dat laten we zien in de zesde livestream! We gaan flink aan de slag met bijvoorbeeld een gebakken gyoza, dit zijn kleine Japanse dumplings. We bakken een Italiaanse focaccia, schroeien een tonijn steak met Oosterse invloeden, verleggen de grenzen wanneer we een inktvis gaan vullen met gamba’s én laten ook zien dat groentjes prima samen gaan met de skillet. Kijken dus! Bekijk de volledige livestream op Youtube en abonneer je op ons kanaal!
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Welke ingrediënten zijn er nodig voor het recept van de Gebakken Gyoza uit de Skillet?
Voor de Gebakken Gyoza uit de Skillet heb je onder andere Gyoza’s, witte sesamzaadjes en Japanse sojasaus nodig.
Hoe lang duurt de bereiding van de Gebakken Gyoza uit de Skillet?
De bereiding van de Gebakken Gyoza uit de Skillet duurt in totaal 30 minuten.
Op welke temperatuur moet de BBQ staan voor het bereiden van de Gebakken Gyoza uit de Skillet?
Voor het bereiden van de Gebakken Gyoza uit de Skillet moet de BBQ op directe hitte staan bij 180 graden.
Welke accessoires heb ik nodig bij het bereiden van de Gebakken Gyoza uit de Skillet?
Voor het bereiden van de Gebakken Gyoza uit de Skillet heb je een Skillet en een gietijzeren pan nodig.
Moet ik de gyoza's nog bewerken voor de bereiding?
Voor de bereiding van de Gebakken Gyoza uit de Skillet dien je de gyoza’s even in te kwasten met olie en ze te bestrooien met sesamzaadjes.